Είναι μια γλυκιά εκδοχή του Μartini και ένα από τα παλαιότερα και κλασικότερα κοκτέιλ. Θυμήσου τα film noire: ατμόσφαιρα μυστηρίου, μια femme fatale στο μπαρ κι ένα Manhattan να ολοκληρώνει το σκηνικό! Ετοίμασέ το σωστά, κι αυτό το καθηλωτικό ποτό θα βελτιώσει την απήχησή σου στον κόσμο...
2 μέρη ουίσκι (bourbon κατά προτίμηση)
1 μέρος γλυκό βερμούτ
2-4 σταγόνες Angostura ή φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κερασάκι Μaraschino (προαιρετικό)
Ρίξε το ουίσκι, το βερμούτ, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και μπόλικο πάγο στο σέικερ και ανακίνησε το σέικερ δυνατά. Ρίξε το μείγμα σε κρύο κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας, αφού πρώτα το περάσεις από ένα σουρωτήρι. Αν δεν έχεις σέικερ, ανακάτεψε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι κατευθείαν στο ποτήρι, το οποίο ήταν πρωτύτερα στο ψυγείο για να παγώσει. Πριν το σερβίρεις, γαρνίρισέ το αν θες με το κερασάκι Μaraschino.
Μπορείς: να μειώσεις την ποσότητα του γλυκού βερμούτ, αν το αποτέλεσμα είναι πολύ γλυκερό για το γούστο σου. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις ένα Perfect Manhattan χρησιμοποιώντας 50% γλυκό και 50% ξηρό βερμούτ.
Μπορείς: αντί να το ανακινήσεις, να το ανακατέψεις απλά. Δεν θα συμφωνήσουν ωστόσο οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις με αυτό.
Δεν μπορείς: να το φτιάξεις χωρίς πικραντική ουσία, είτε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού είτε Angostura. Το αποτέλεσμα θα είναι αηδιαστικά γλυκό.
2 μέρη ουίσκι (bourbon κατά προτίμηση)
1 μέρος γλυκό βερμούτ
2-4 σταγόνες Angostura ή φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κερασάκι Μaraschino (προαιρετικό)
Ρίξε το ουίσκι, το βερμούτ, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και μπόλικο πάγο στο σέικερ και ανακίνησε το σέικερ δυνατά. Ρίξε το μείγμα σε κρύο κολονάτο ποτήρι σαμπάνιας, αφού πρώτα το περάσεις από ένα σουρωτήρι. Αν δεν έχεις σέικερ, ανακάτεψε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι κατευθείαν στο ποτήρι, το οποίο ήταν πρωτύτερα στο ψυγείο για να παγώσει. Πριν το σερβίρεις, γαρνίρισέ το αν θες με το κερασάκι Μaraschino.
Μπορείς: να μειώσεις την ποσότητα του γλυκού βερμούτ, αν το αποτέλεσμα είναι πολύ γλυκερό για το γούστο σου. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις ένα Perfect Manhattan χρησιμοποιώντας 50% γλυκό και 50% ξηρό βερμούτ.
Μπορείς: αντί να το ανακινήσεις, να το ανακατέψεις απλά. Δεν θα συμφωνήσουν ωστόσο οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις με αυτό.
Δεν μπορείς: να το φτιάξεις χωρίς πικραντική ουσία, είτε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού είτε Angostura. Το αποτέλεσμα θα είναι αηδιαστικά γλυκό.