To κοκτειλ Dry Martini αποτελεί για πολλούς το απόλυτο ξηρό κοκτειλ. Αρχικά το 1904 το κοκτειλ σερβίρεται στη Γαλλία με ξηρό βερμούτ και ελιά ενώ στη συνέχεια αντικαθίσταται με τζίν. Το Dry Martini κοκτειλ δεν περιέχει το γνωστό σε όλλους μας ποτό 'Μαρτινι', έχει πάρει την ονομασία του από το ποτήρι τύπου 'Martini' στο οποίο σερβίρεται.
Υλικά Συνταγής:
50ml Τζίν
7ml ξηρό βερμούτ
ελιές ή 1 φλούδα από λεμόνι
Χρόνος υλοποίησης:
4 λεπτά
Κύριο Συστατικό:
Τζίν
Βερμουτ
Εκτέλεση Συνταγής:
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο μέχρι τη μέση και προσθέτουμε το τζίν και το βερμούτ.
Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να παγώσει το ποτό και σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτινι το οποίο έχουμε προηγουμένος παγώσει.
Γαρνίρουμε με 1-2 ελιές ή φλούδα από λεμόνι.
Το κοκτειλ Dry Martini είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Σημειώσεις Συνταγής:
Για να παγώσουμε το ποτήρι του κοκτέιλ γεμίζουμε με πάγο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Προεραιτικά προσθέτουμε και λίγο νερό.
Για να κάνουμε το Dry Martini κοκτειλ, extra dry μειώνουμε τη δόση του βερμούτ ή το ρίχνουμε στο ποτήρι αντί για το σεικερ, ανακινούμε ελαφρά και πετάμε το περιεχόμενο. Έτσι η ποσότητα βερμούτ που θά χει το κοκτειλ μας θα είναι ελάχιστη.
Υλικά Συνταγής:
50ml Τζίν
7ml ξηρό βερμούτ
ελιές ή 1 φλούδα από λεμόνι
Χρόνος υλοποίησης:
4 λεπτά
Κύριο Συστατικό:
Τζίν
Βερμουτ
Εκτέλεση Συνταγής:
Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο μέχρι τη μέση και προσθέτουμε το τζίν και το βερμούτ.
Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να παγώσει το ποτό και σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτινι το οποίο έχουμε προηγουμένος παγώσει.
Γαρνίρουμε με 1-2 ελιές ή φλούδα από λεμόνι.
Το κοκτειλ Dry Martini είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Σημειώσεις Συνταγής:
Για να παγώσουμε το ποτήρι του κοκτέιλ γεμίζουμε με πάγο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Προεραιτικά προσθέτουμε και λίγο νερό.
Για να κάνουμε το Dry Martini κοκτειλ, extra dry μειώνουμε τη δόση του βερμούτ ή το ρίχνουμε στο ποτήρι αντί για το σεικερ, ανακινούμε ελαφρά και πετάμε το περιεχόμενο. Έτσι η ποσότητα βερμούτ που θά χει το κοκτειλ μας θα είναι ελάχιστη.